mar
2010
Skolmat
Jag äter pedagogisk lunch på jobbet. De dagar jag inte har det på schema äter jag med eleverna ändå. Vi har trevligt ihop och jag tror att det är posivit för klassen också att vi vuxna äter ihop med dem. Det gör dock att man ju äter skolmaten varje dag också till lunch. De flesta dagar är det kanon. Man få ju lagad mat, på regelbundna tider. Och jag tycker att det är bra mat de allra flesta dagar. Dock inte helt GI-tänk kanske. Och man kan inte sitta med elever och hoppa över pastan och potatisen. Det är inte att vara en god förebild! Så mina knep är värre än de man hade på sin egen skoltid då man på miljarder vis kunde smussla undan potatisen. Vem har inte vikt in den i en servett förr?! Maten kommer från annan skola, men tack och lov har vi bra personal i köket som hackar och fixar och ser till att det finns många sorters grönsaker. Morötter, gurka, tomater, sallad finns i princip alltid. Även vitlöksklyftor, min stora last, kan äta massor. Men hur är GI där, nån som vet? Idag ahr jag ätit 3/4 av tallriken med färska grönsaker, sedan lite pasta och en del köttfärssås. Eleverna runt mig såg mycket frågande ut när jag fotade min mat. Men då förklarade jag att jag vill fota för att kunna visa att det faktiskt finns skolor med bra mat, och med många grönsaker att välja på!
Till imorgon har det beställts både rödkål och vitkål. Då ska mina elever få fixa en fin sallad att ställa i matsalen. Jag hoppas att det stämmer där som så ofta i klassen förut-att det som man fått vara med att laga själv smakar gott.