Skorv och skönhet

Upptäckte att Noria var lite torr i hårbotten och att hpn hade lite skrov igen. Så jag kladdade i lite rapsolja och avokadoolja och kammade med luskam. Sedan fick hon bada. Hon har tvärvänt vad gäller håret och vattnet. Förut fick man inte skölja och tvättarna bestod av att jag försökte hälla på lite vatten med händerna medan hon tänkte på nåt annat. Numera vill hon luta sig bakom och låta lockarna blötas. Det underlättar!

Jag fick bort allt skorv och tror jag fick ur all olja också. Tog urtekrams aloe veraschampoo först men hon tyckte den sved lite i ögonen så vi gick över på Veganese, balsam från Lush. Hon luktar ljuvligt!

Jag tänkte att just avokadooljan kunde passa då den används till torr hud i naturlig hudvård, och ger glans till håret. Läs mer om avokadoolja på shenet. Rapsolja fungerar bra vid hårvård, till irriterad och kliande hårbotten. Sist jag var på ikea köpte jag deras kallpressade rapsolja, 29 kr för 50 ml. Vi har haft den förr och tycker om den i maten också….inte bara i ansiktet och i håret! Läs mer om rapsolja här.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply