jul
2012
Små piroger med skinka och ost
Nu sitter vi i stugan med brasan som sprakar. Min ena arm skakar efter att jag gått loss med lien i det våta och långa gräset. Men nu kommer vi i alla fall fram till dasset. Imorgon ska jag ta lite till framför stugan.
Barnen har varit väldigt spralliga och klättar upp i sängar, undersökt halma radioapparater, skämtat om pottor och gud vet allt, men nu ska vi kunna sova snart.
Det är otroligt vackert här i Fryksås. Imorgon ska vi se om omkring och troligen besöka björnparken, som ligger runt knuten 🙂
Pirogerna slängde jag ihop häromdagen. Köpte färdig smördeg, tryckte ut cirklar ned ett glas och la på lite röra. Blandade cantadou med basilikasmak, rökt skinka, ruccola och lite koriander. Vek ihop och tryckte med gaffel i kanterna. 200 grader tills de blev gyllenbruna.
Perfekt att ha i frysen, redo för utflykter. Vi värmde de smått i ugnen nu, men annars går de ju att äta kalla också!