Smoothiefrukost med Helhetshälsa

IMG_0476 (Large)

Regnig och mulen morgon idag. Det passar fint eftersom vi ändå inte har några direkta utomhusplaner där varmt och soligt väder krävs. Istället funderar vi på att åka upp och kolla om det regn och sol som kommit under veckan fått det gula guldet att poppa upp. Sedan ska jag lägga upp saker på tradera, eftersom det är kampanj med lägre provision under helgen. Märka kläder och göra ordning påsar med sådant som ska till fritidslådan, skollådan och förskoleklasslådan ska också göras.

Frukosten är avklarad. Jag stod länge och mixade och hade mig i köket. Jag valde att göra alla utan någon som helst mjölkprodukt den här gången. Här kommer de tre kombinationer jag bjöd Jan på till frukost. De gick hem allihop! Vi  äter mycket frukt och grönt i sin ursprungsform men med några av dessa och andra liknande smoothies och frukstshaker någon gång om dagen är vi färsäkrade om att vi får i oss tillräckligt. Det känns bra att ha nu när skolorna börjar och smittorna börjar hagla. Om du är sugen på att prova någon kapsel eller något av näringspulvret innan eventuellt köp är det bara att titta in och hämta en 🙂

1. Med vattenmelon

Jag skar några skivor vattenmelon och mixade, silade av kärnorna och hällde tillbaka i mixern.

2.5 dl mixad melon
1 krm dunderpulver
1 kapsel gojibär
2 tsk supergreens

2. Med hallon

Jag använde färska svenska hallon.

2 dl hallon
2 tsk mellanmål
1 dl vatten
1 krm dunderpulver
1 kapsel Camu camu

3. Med blåbär

Jag använde färska svenska blåbär

2 dl blåbär
2 dl vatten
2 tsk mellanmål
1 tsk supergreens
1 kapsel Acai

 

Acai är en av världens mest antioxidantrika frukter. Den smakar lite som blåbär och choklad och därför tänkte jag att den smakmässigt passar fint i blåbärsdrycken.

Kapslarna är gjorda så att de är lätta att öppna och hälla ut. Man kan alltså strö lite över sin dryck eller gröt. Vill man inte ta allt i kapseln går den att sätta ihop igen. Det gäller alla kapslar jag provat från Helhetshälsa. Kan vara bra när man t ex ska dosera till barn och vill ta lite mindre än fulldos.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply