Smoothieläxa

IMG_0210.JPG

Vilmer hade en mycket kul läxa den här veckan. I texten han hade som läsläxa stod det om Bea som gjorde en smoothie till mellanmål. Skrivuppgiften var att komma på ett eget smoothierecept. Inget match för oss 🙂

Vilmer hade massor av idéer, och gjorde sin egen variant med banan, blåbär, dunderpulver, probioplex och mjölk. Vad som är ”mjölk” brukar variera. Den här gången var det komjölk men ibland är det andra vita drycker, så som mandeldryck eller sojadryck. Han delade den med sin syster. Nästa steg blir att måla av smoothien och ändra n till m i krm!

Här dricks det smoothie till kvällsfika ofta. Det har de gjort sedan de  var relativt små eftersom vi försökte vara restriktiva med mängden välling (vilken man har all anledning att vara om man ska tro forskare, läs dagens SvD)

Vi har ofta probioplex i, för magens skull.De har verkligen väldigt sällan knöliga magar. Det är inte ofta det klagas på magknip. Och de gånger de har åkt på magsjuka repar de sig och återgår till normal kost ganska fort numera. Givetvis har det med åldern att göra också, men så klart att kost påverkar hur magen mår.

Den 10 december kommer Helhetshälsa att lotta ut en burk probioplex. Glöm inte det 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Smoothieläxa

  1. Linda
    5 december, 2014 at 20:15 (8 år ago)

    Fantastiskt!!!
    Vart är gilla-knappen 😉

Leave a Reply