aug
2011
Snabb krämig middag med kräftstjärtar
Efter att jag stekt klart alla rabarberpannkakor till morgondagens utflykt fanns inte mycket mer ork till att laga middag också. Då bytte vi plats och Jan tog över och gjorde en snabb och god middag.
Han kokade först upp pasta, så den nästan blev klar. Han hällde sedan ner creme fraisch och matlagningsgrädde och kryddade med salt och svartpeppar. Han la ner torskfilé och kräftstjärtar. Detta fick stå och puttra tills fiskbitarna var klara, vilket inte tar lång tid. Ovanpå allt färsk basilika i olja. Gjort i ett kick och supergott! Ett bra sätt att ta tillvara överbliven pasta också, ifall så hade varit fallet. Micrad pasta blir ju lite hård och tråkig.
Det ser lite torftigt ut med grönsaker, men dem fick barnen i en skål vid sidan om. Själv skippade jag morötter och annat rått, eftersom min värktablett höll på att gå ur. Denna mjuka, krämiga rätt räckte bra till mig.
När vi inte äter fullkornspasta använder vi vit fiberpasta i alla fall. Den smakar riktigt gott!
Prima Vit Fiberpasta innehåller 6% fiber. Fiber bidrar till en normal mag-tarmfunktion. Kolhydraterna i pasta ger ett lågt och långsamt blodsockersvar/har lågt glykemiskt index (GI). Därav GI-märket på produkten. Kungsörnen