Snabb soppa med musslor

IMG_9392 (Large) IMG_9391 (Large) IMG_9395 (Large) IMG_9396 (Large) IMG_9394 (Large)

När jag såg Sveriges Mästerkock igår blev jag så grymt sugen på musslor. När jag kom hem idag kunde jag inte bärja mig när jag kom på att jag hade frysta musslor. Inte riktigt som färska man kokar, men helt okej med goda kryddor och god sås. Fänkål är min nya ”must have”, så det var tur att MatHem var här med några matkassar nyss, för jag kommer att vilja ha det snart igen!

Jag gjorde den snabbaste soppan jag lagat, tror jag.

Jag började med att dela fänkålen i stora bitar som kokade i vatten med lock över ganska kraftigt i 5 minuter. Sedan hällde jag bort det mesta av vattnet, hällde på grädde, buljongpulver, örtsalt med vitlök och ramslök, persilja från frysen, finhackad vitlök och saffran.

Rysligt enkelt, varm och gott!

Sedan kaffe, paradispraliner och ett parti schack. Jag vann den här gången, både schackmatchen och antalet praliner. Barnen fick äta 3 var medan jag själv goffade när de tittade ner. Kalorier som man äter när ingen ser och när maken är borta räknas inte.!

Smaken liknar anis och fänkål är särskilt rik på C-vitamin, folat och kalium. Inom traditionell läkekonst har dess frön använts mot magknip, gaser i magen och som slemlösande medel vid hosta. Fänkål innehåller rikligt av C-vitamin, kalium, mangan och folat. Men den är också en god källa till magnesium, järn, kalcium, koppar och B3-vitamin. Fänkål innehåller dessutom mycket fibrer. Nyfiken vital

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Snabb soppa med musslor

Leave a Reply