jan
2013
Snabba rester med rödkål
Vi har en riktig hemmadag idag. Städar, plockar fram, plockar bort, dricker otaliga koppar kaffe och bläddrar i diverse tidningar som ligger och skräpar.
Sedan kom vi på att det var lunchdags. Rödkål var det ja, den ska ju ätas upp. Liksom de där salladsmixpåsarna.
Stekte finskuren rödkål, ruccola och färsk spenat och stekte detta i olivolja. Kryddade med gurkmeja, ingefära och spiskummin och strödde på några matskedar furikake. Vips har man något som smakar asiatiskt. Ägg till detta, som vispats lätt med någon skvätt grädde och brännvinsost.
Gott, snabbt, nyttigt och billigt 🙂 Inte en rätt du skulle hitta i en kokbok direkt. Men å andra sidan svämmar nätet över av ”kokboksmat”, tips på restmat kanske är bättre? Vad åt du till lunch?
Har inte ätit något onyttigt idag, men det ska vi nog ändra på lite senare.
