Snabblagat- laxpasta på gravad lax

Idag blev det laxpasta till lunch här hemma. Jag insåg när jag var klar att själva såsen tog lika lång tid som makaronerna kokades. Med andra ord kan det väl kallas för snabbmat, som går lika snabbt eller tom snabbare än att steka några fiskpinnar eller köttbullar. Bra mycket godare också!

Jag rev två vitlöksklyftor grovt och stekte ganska hårt i olivolja. Vitlöken blev lite som rostad nästan. Jag tog bort vitlöksbitarna och sparade den goda vitlökssmakande oljan. Då hällde jag på 1 dl grädde, lite mjölk, lite redning och ca 2 tsk pressad citron. Kokade upp och la ner nästan 200 gram gravad lax skuren i småbitar. Kokade en stund och hade ner örtsalt (mitt eget) och hericot vertes medan pastan kokade klart. Sedan hällde jag såsen över pastan och serverade.

Det gick hem hos barnen också, som åt upp sina portioner snabbt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply