Snabbmat med brysselkål och bacon

Måndagar är min hämtningsdag. Jan kommer först kl 18, och 18.25 drar han och Vilmer iväg på simskola. Så måndagar är ingen dag då jag står länge i köket direkt. Halvfabrikat äter vi inte ofta alls här, förutom bacon och blodpudding. Det var just vad vi åt idag! Barnen fick blodpuddning med gurkstavar och gurka.

Till mig och Jan fixade jag lite annat. Brysselkål som fick koka 6-7 minuter  i vatten rätt ordentligt saltat med örtsalt, den från Herbamare. Under tiden stekte jag bacon. När baconet var klart la jag i en fint skuren vitlöksklyfta, lite scharlottenlök och morot i småbitar. Ner med brysselkålen också. Sist i med ost. Jag ahde en bit weissbier hemma som jag skar i små kuber. Precis när de mjuknat la jag upp på tallriken och serverade med en kall sås på turkist yoghurt, örtsalt, spiskummin och gurkmeja. Gott!

Nu blir det en sväng till bokbussen för mig och Nuttanskruttan 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply