Sommarfest och sommarhår som doftar kokos

IMG_0026 (Medium)

IMG_0027 (Medium)

IMG_0031 (Medium)

Imorgon är det sommarfest på förskolan. det ser Noria mycket fram emot. Hon sjunger sommarsånger och pratar om fika. Synd bara att hon nog bara får dit mig. Vilmers fritids har teaterföreställning samtidigt, så Jan får åka dit. Tur att vi båda kunde ta ledigt! Det går ju inte att missa något av det.

Jag tvättar inte Norias hår med schampo alls. Det blehövs inte, och därför börjar vi inte. Vatten och balsam duger bra. Schampo innehåller ofta rengörande ämnen som i sin tur också torkar ur. Balsam rengör bra det också, om det får sitta i en stund och om man kör lite mekanisk tvätt också, alltså gnuggar lite.

Nu ett tag har hennes hår varit lite svårborstat, men gissar att det beror på solkräm, värme och vind i schysst kombo. Men samtidigt vill jag inte skölja hennes hår för ofta helle, vill inte torka ut mer än nödvändigt.

Idag hämtade vi ut ett finfint paket från Ecoliving. Jag kommer att återkomma till fler gånger vad som fanns i den lådan. Det första vi gav oss på att prova var just ett balsam. Det heter, Inecto Pure Coconut, är 500 ml och kostar 45 kr. Det var inte så tjockt och jag upplever att det passar bra som tvättbalsam. Det doftar gott och gjorde håret lätt att reda ut. Kokosolja är perfekt till håret, tycker jag. Till mig själv men framför allt till Norias hår, som är ljust och har fall.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply