Sommarkväll med grillning och bokläsning

IMG_2224 IMG_2221 IMG_2215

Igår gick barnen på sommarlov. Det känns lite som ett avstamp till sommaren även om det är jobbdagar och fritidsdagar kvar. Imorgon är dock fritids stängt så Jan har tagit föräldraledig och får långhelg. Själv beställer jag material till hösten, byter klassrum med alla mina grejer och dokumenterar och sätter kryss 🙂 Och checkar av!

Jag kom hem 17.30 idag efter att snabbt ha hoppat in och köpt middag. Jan stod förberedd med grillen så slängde vi på lite kött och färskpotatisar och kunde sitta ute. Det är en fröjd att få sitta ute och äta grillmat, när man är så hungrig så man vill äta hela grisen med knorr och allt. Jag käkade två pannkakor till lunch på jobbet (för att spara tid, men imorgon blir det banne mig en sväng upp till centrum!) och några praliner i paradislåda som stod på bordet på jobbet. Gott, men det är också allt!

Efter maten slog sig jag och Noria ner i kvällssolen utanför lekstugan. Hon har fått sommarlovsläsbingo från skolan, som vi satte igång med direkt. ”läs utomhus” är numera avbockat. Hon tog lapp från bokbussen i måndags också, för att kunna skriva om böcker hon läser i sommar och på så vis få en bok i slutet av sommaren. Hon har blivit så duktig på att läsa nu. Och läser allt mer. Båda barnen ligger gärna en god stund innan de släcker och hennes lässtrategier funkar. Hon stannar upp och tänker och märker själv om det blir fel.

Ikväll läste hon Tage på camping, minigolftävlingen, och blev nog lite sugen på minigolf. Vi kom på att barnen nog aldrig spelat riktig minigolf, så det ska vi absolut göra så snart som möjligt. Överraska med myskväll på stan, en annan sommarkväll.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Sommarkväll med grillning och bokläsning

Leave a Reply