Soppa med kronärtskocka och röda linser

IMG_0524 (Large)

Ännu en dag med lite väl lite lunch. Vi har haft friidrottsdags och jag tyckte inte riktigt att jag hade något bra hemma att göra matsäck av, och kom på det lite väl sent, så det fick blir en tetra nutrilett och 3 dl kaffe 🙂 Sedan ett päron när jag kom tillbaka, och lyckades låta bli bullarna idag med! Det tar sig sa kärringen…..

På väg hem kom jag på att utmaningen på Middagshjälpen idag var kronärtskocka och att jag var sugen på just det just idag, så jag stannade till på Martinas och köpte inlagd sådan att göra soppa på. Den blev god, åts av barnen också och lades sedan upp på Middagshjälpen.

1.5 dl röda linser
5 dl vatten
1 msk buljongpulver. Jag valde chili/citrongräs
1/2 rödlök
1 näve blomkål

150 gram inlagd kronärtskocka
2 msk olja från inläggningen, örter
1.5 dl creme fraiche
100 gram lufttorkad skinka
örter

Linserna fick koka med vatten och buljong en stund medan jag skar lök och blomkål. Sedan fick dessa koka med linserna till altl börjat mjukna, ca 8-10 minuter. Då hällde jag på kronärtskocka och olja och lät puttra några minuter innan jag mixade med stavmixer och rörde ner creme fraiche.

Vi åt med lufttorkad skinka och örter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply