Spritsat och gratinerat potatis- och jordärtskocksmos

Jag är helt kär i min nya spritser!

Idag har jag spritsat potatis- och jordärtskocksmos.

Potatis och jordärtskockor fick koka i saltat vatten. Sedan hade jag ner 1 dl creme fraich, salt, vitpeppar och körde med elvispen. Värmde upp grädde och mjölk och hade ner det. Mixade lite till och hade sedan ner smör och riven västerbottensost.

Tog lite mer än hälften och bredde ut i pajformen. Resten spritsade jag på. Så långt förberedda jag under eftermiddagen. Lagom till middagen ställde jag in den med i ugnen med lite extra västerbottensost ovanpå.

Det blev gott till grytan, som är gjord på fransyska som kokat länge, rödvin, grädde, bacon, syltlök, morot, rödlök, kalvfond,  små brysselkålshuvuden och trattkantareller. Ett gott vin till, Penfolds Rawsons retreat, som vi fick av Martin och Sabina på nyårsafton.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply