Stå upp för din hälsa

20130912-165255.jpg

20130912-165308.jpg

20130912-165317.jpg

På flera ställen har jag på senaste tiden läst om vikten av att stå upp under dagen. Vad som händer med kroppen och förbränning, hjärtat och lungorna om man sitter för mycket. Minns inte siffrorna exakt nu, men jag reagerade på hur stor skillnad det blev bara efter att man suttit ner en halvtimme.

Jag tror att det kanske är därför jag inte känner i mig något större behov av att träna massor. Jag rör mig helt enkelt massor på jobbet. Inte högintensivt men är ändå ständigt i rörelse. Jag sitter i princip aldrig i katederstolen 🙂 Jag går runt bland barnen, är med på raster, rör mig i korridoren på väg efter någon/något, har klassrumsgympa mm Och sitter jag sitter jag oftast på golvet, och då ska man upp och ner ändå, och sträcka sig efter saker och papper. Jag sitter 10 minuter på förmiddagsrasten, sitter korta stunder under lunchen (äter med elever och kan inte räkna med långa stunder) då heller. Sedan sitter jag och planerar en stund varje eftermiddage, men då är jag ändå uppe och far- till kopiatorn, materialrummet, till bokhyllan, till pennlådan, ut i korridoren för att haffa en förälder, till nästa klassrum för att hitta kollegan osv osv.

Nu har Hälsa en tävling där man ska lägga in en bild på Instagram när man ”står upp för hälsan”. klart jag ger mig in i den, för ett par bra skor på fötterna i höst vore kanon. Jag sliter så klart en del skor, och de blommiga jobbskorna jag i princip levt i under sommaren vore schysst att låta vila så de är fina nästa vår, sommar och sensommar också.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply