Stekt gröt eller populära plättar

Känns som om jag stod och stekte gröt när jag gjorde plättar idag. Lite som om mina försök att få till olika nyttiga pannkakor varje gång har gått liiite till överdrift. Men de åt, grabbarna. Vilmer hade en dagiskompis här, Jan och Noria var på gympan.

Jag tog 3 ägg, 2 dl mixade havregryn, 1 rivet äpple, salt och kanel. Sedan kokade jag 1/2 dl krossat bovete i mjölk i micron några minuter och hällde sedan ner det i smeten och hällde på mjölk till det kändes lagom. De smakade lite speciellt, nyttig, mastig smak, men smakrika av äpplen och bovete.

Vilmer reagerade inte. Han sa mest att det smakar pannkaka fast inte som Fouads (förskolekocken). Vår gäst åt han också. Schysst avhuggen bild va? Vill inte lägga ut den andra, fina bilden, eftersom jag inte bett om lov!

Bovete, glutenfritt
Bra till gröt, bakning och müsli. Byt ut en del av vetemjölet när du bakar mot bovete eller gör dina pannkakor på bovete. Har högt innehåll av fibrer, mycket protein som sänker GI-värdet.
Innehåller D-chiro-insositol som minskar insulinkänsligheten.
Gi viktkoll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply