Step up på Friskis

Jag tog mig iväg på träning. Jippi! Skulle ju ändå köra ner Noria, så jag gick på passet klockan 19. När jag jobbar, precis hunnit hem till middag och inte sett barnen på hela dagen är det svårt att åka iväg igen, tycker jag.  Men idag har jag ju varit hemma. Noria och jag har umgåtts heeela dagen, och Vilmer fick ju komma hem tidigt, så vi har också hunnit leka och prata.

Step up är mitt favoritträningspass. Jag känner mig riktigt trött efteråt, samtidigt som hjärnan fått träna lite också med koreografin. det är ju fantastiskt att se hur kroppen får kämpa, ”ta vänster fot”, säger ledaren och jag hör det, tänker det och jag vet vad vänster är och sedan blir det höger ibland. Men efter något varv så där sätter jag det mesta. Jag fixar tempot och brukar lära mig passet under tiden. Men sedan gör tröttheten sitt, och mot slutet tappar man något steg här och där, men då är ju förbränningen igång i vilket fall som helst och svetten rinner ändå.

Friskis har ju verkligen många typer av pass. Förr har jag nog fått uppfattningen att det mest är medelpass, pulsmedel, styrkemedel osv. Springa runt tillsammans, göra en massa lösryckta rörelser utan att de sätta ihop det något. Den typen av pass passar verkligen en del och jag kör dem ibland men det är, enligt mig, inte alls lika kul, som dans aerobics och step. Kanske kanske ska jag prova på cirkelfys någon gång också 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Step up på Friskis

  1. frillan
    7 oktober, 2011 at 11:47 (13 år ago)

    snygg blogg 😀

Leave a Reply