Stor hälsokontroll från Medisera

Jag försöker att vara ansvarfull när det kommer till min hälsa. Visst, jag vet att jag skulle kunna göra mer. Jag skulle kunna sluta med sötsaker helt och hållet och jag skulle kunna skippa alkohol helt. Men när det kommer till alkohol är jag grymt måttlig redan, en flaska vin kan räcka till mig och Jan en hel helg 🙂 Jag äter kött, men försöker hålla nere mängden. Jag fyller på med lite kosttillskott enligt rekommendation och jag löptränar. Inte en cigarett kommer i närheten av mig. Så jag tycker att jag är good enough. Men ändå är det lite svårt att veta hur kroppen verkligen mår. Och jag tycker inte att man ska gå och känna hälsostress eller oro över något när man faktiskt kan kolla upp saken. Och vet man i tid kan man ändra på något. En brist av något kan få följder på sikt.

Därför blev jag jätteglad när jag fick chansen att testa Mediseras stora hälsokontroll. Jag hade inte så stora förväntningar, tänkte att jag väl får några siffror som jag inte riktigt förstår efter att ha väntat på dem länge. Men icke, jag är jättenöjd med tjänsten. Jag beställde hälsokontrollen genom några snabba klick och i samma stund kunde jag besöka labbet i Uppsala för att lämna prov. Jag åkte dit så snart jag hade en lucka och det hela var klart på några minuter, när hon väl hittat mina osynliga blodkärl. Sedan kom provsvar efter ca 2 dygn.

Och provsvaren var mycket tydligt förklarat. Alla provsvar visas med en graf, var jag ligger i referensvärdet. Man klickar sig sedan ycket lätt vidare i sin journal för att se vad höga respektiva låga värden ska stå för, hur det kommer sig och eventuella följder.

Jag mår bra och har bra värden. Jag ligger bra till i referensvärdet också, och det gör mig glad och lättat. Det finns en del hjärt- och kärlsjukdomar på min pappas sida, så att få kommentaren att det är låga risker att drabbas känns toppen. Inga tecken på begynnande diabetes, intget kring sköldkörteln, bra kolesterolkvot mm Det gjordes 34 analyser, kring njurar, blodstatus, lever, diabetes, hjärta/kärl, sköldkörtel och vitaminer. Det enda som jag har fått ”rött” på, (dock med läkarkommentar att det inte är något att egentligen agera på då det är mycket liten diff), är att jag har lite högre d-vitaminvärde än referensvärdet och att jag har lite lågt ferritin. Jag gissar att det kan bero på minskad mängd kött det här senaste halvåret, ska se över det och ev kolla igen om ett tag innan det blir järnbrist.

Jag har allt kvar i min journal hos dem och det är lätt att gå tillbaka och läsa mer. Jag har redan lärt mig en del nytt och är jättenöjd!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply