Stund på stan

Solen sken i förmiddags, alltid något. Men det blåste och fortfarande inte alls läge att sätta sig på en strand. Evigt tjatade om det där med bad här hemma, men det är sommar för mig. Dricka kaffe ute, läsa böcker,  gå promenader, besöka museum mm kan man göra vilken helg som helst, men bada och segla gör jag bara om det är varmt. Och det är världens bästa aktivitet- med picnicväskan full kan man ju roa sig en hel dag på Borgardagen eller Säbyklint. Jag kommer att bryta ihop om det inte blir något, och ännu mer om värmen kommer efter 13 augusti när det är för sent. Och börja leta sommarsemester i september/oktober är nog lönlöst, då det inte är tokbra att vara ledig just i höst, då jag tar en etta och Vilmer börjar skolan dessutom.

Vi åkte i alla fall ner på stan och åt lunch, lekte lite i stadsparken, kollade på fåglarna i Svandammen, lånade nya böcker på stadsbibblan och kollade om vi skulle se morfar på taket av bygget av psykiatrins hus (vilket vi inte gjorde, och man kommer ju inte in och kan ropa heller!) Sedan kom regnet tillbaka och vi åkte hem igen. Den nedre bilden är på mig och mamma, på samma plats som jag stod med barnen idag! Ser sig rätt likt ut gissar jag.

Jag har precis lyssnat klart på ”I stundens hetta” av Viveca Sten. En bra sommarbok, helt enkelt, som fick mig att glömma att jag stod på crosstrainern i morse! Nu har jag gått över på ”Den sista akten” och det lär bli den jag ägnar mig åt en stund med en kopp te nu när regnet öser ner!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Stund på stan

Leave a Reply