Sunnerstabacken och solskydd i fjällen

20130401-125438.jpg

Förmiddagens motion bestod av ett antal turer upp och ner för backen i Sunnersta. Med vristtyngder på 🙂 Bra sätt att få lite extra träning. Man får liksom smyga in det lite…..

Vi njöt av sol, pulkaåkning, fika och längtan till fjällen. Mindre än två veckor kvar. Vi tyckte det passade bra att gå runt kullen för att kolla på de som åkte slalom också, så barnen får en uppfattning av vad som väntar. Sedan började vi fundera över om vi ska ta med både snowracern och pulkan till fjällen, eller om man skulle leta efter ett plattare åkdom. Sådana där dynor- är de roliga?

Solen gassade på ganska bra. Ett tag nu har jag använt ögonkrämen och den tonade ansiktskrämen från NovaConcept, men tror att jag snart måste se till att ha lite solskydd under också. Framför allt när vi åker till fjällen. Är det soligt och vi är ute hela dagarna i den reflekterande snön gäller det nog att skydda snoken 🙂 frågan är hur starkt skydd vi behöver och i vilken form? Någon med bra tips? Funkar samma man har på sommaren, eller finns det något som passar bättre för aktiva vintersporter?

Jag hittade en tävling hos Liniz som jag så klart ställer upp i. Jättebra solskydd från Vichy är vinsten. Förra sommaren var lite solfattig, men hoppas på lite annat denna vår och sommar. Mars har ju börjat trenden bra, rekordmånga soltimmar har jag hört!

Vi fick till ett bra aprilskämt också. Det satt en fjäder löst i Jans dunjacka. När jag drod i den blev den större och då kom skämtet till mig. ”Barnen, kom och titta- det har flugit in en sparv i pappas jacka och nu kommer den inte ut” de stirrade och stirrade och Jan skakade lite så jackan rörde sig. Precis när Noria höll på att bli liiite förtvivlad sa jag april april….

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply