Sushi i solen

Inte nog med att Jan kom hem tidigt han hade hunnit fiska också. Fiska upp sushi alltså. Det är  fredagsmys det.

Läste på lite om sushi. Om man jämför med pizza eller liknande förstår man ju att sushi är ett bra alternativ men hur bra? Ja det råder det ju så klart delade meningar om. Men på recepthjälpen hittade jag detta:

För de som är intresserade av GI-värdet:
Vitt, klibbigt ris har normalt sett ganska högt glykemiskt index, men sushiris är ett undantag. Det har generellt ett bra GI-värde, som har att göra med att man äter det kallt, och när det kallnar omvandlas en del av kolydraterna till resistent stärkelse.

     

Så får man ju en fin dos omega-3 också. Barnen äter också gärna sushi, men kan vara lite dyra i drift då de gillar det uppepå mer än riset! Enligt flera kostrådgivare så innehåller sushi allt vi behöver men att man behöver kompletterad med grönsaker. Vi satsade idag på paprika, morot och gurka i stavar till en röra med kesella, parmesanost, linfröolja och n halv vitlöksklyfta. Ungarna vräkte i sig grönsaker men hoppade över röran. Sushin gick också hem de åt mer än de brukar. Nästa gång får vi köpa större portioner.

Dagens vin ” Pink hills” smakade mumma där ute på gräsmattan. Flaskan fick jag av Sussie på möhippemötet hos mig tidigare i sommar. Jag vet inget om den alls, men gott var det. Nöjer mig med ett glas tror jag, för fick på eftermiddagen en inbjudan till grannen som bjuder på en drink om en stund.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Sushi i solen

  1. carro
    6 augusti, 2010 at 21:50 (14 år ago)

    Jag har en ”pink hills” i vinstället… Kul att höra att är god! Vilken härlig kväll ni ser ut att haft!

Leave a Reply