Svampplockning vid Viltvattnet

  

  

 


Visa större karta

Det har blivit mycket motion idag, för mig och barnen. Efter gympan lunchade vi, vilade en stund och packade sedan ryggsäcken med kaffe och bullar. Vi tog oss till skogen runt Viltvattnet och lyckades hitta ganska mycket svamp. Jag älskar att både plocka och äta svamp.

Det var nog faktiskt första gången barnen var med och plockade svamp. Vilmer har varit ute förr, men det kan han orimligt minnas. De var faktiskt riktigt intresserade av att hitta den där svampen och blev sedan duktiga på att faktiskt se dem och skilja dem från andra svampar. noria plockade blommor också och så for de runt med skogens alla pinnar som värsta ninja-ungar 🙂

Jag har nu rensat svamp. En del ligger redan förvällt och klart i frysen och en del väntar i kylen och blir en omelett imorgon bitte. En del åt vi upp till middagen. Vi fick en middax-kasse idag, där rätten carbonara med svamp fanns med. Vi drygade ut den svamp som följde med påsen med lite egen svamp också.

Någon som är sugen på att haka på till viltvattnet nästa gång? Lite fika, kanske korvgrillning, lek i skogen… Vi hade tänkt ha kalas där uppe, men det var lite taskig väderprognos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply