Svampsås med Pulsin’ ärtprotein

 20131006-181256.jpg

IMG_0917 (Large)

Härlig familjedag idag! Dagen började med fika hos Carro tillsammans med pappa också. Mysigt att få gosa med Adam, som vi inte träffat vaken på ett bra tag 🙂

sedan lite restlunch innan några utomhusaktiviteter stod på schemat. Jan skulle till båten och jag ville till Viltvattnet, barnen fick välja. De verkade tycka att det var skönt med en förälder ensam så Noria haade på mig till skogen. Svampplockning är nog bland det bästa hon vet. Hon lufsar runt, sjunger, filosoferar och letar (och hittar) svamp. Det är nog för att hon är närmast marken, brukar hon säga.

Sedan ville hon rensa och bjuda på svampsås till maten, och så blev det!

3 dl förvällda trattisar (och en och annan gul)
1 msk smör
2 tsk soja
2 tsk sherry
2 msk riven lagrad ost
1 msk Pulsin’ ärtprotein
1 dl grädde

(vispgrädde är det vi vanligtvis kör på hemma, men just nu testar jag iMat via Smartson och passade på)

Proteinet använder jag ofta istället för mjöl. Jag rör ut det i grädden innan jag häller ner i såser, soppar och liknande.

Riktigt gott, tyckte Noria också. Till detta blomkålsmos, fläskfilé, frökex med god röra och spenat.

Detta recept och även det på vår senaste blomkålsmos tänker jag slänga upp på Middagshjälpen. Moset kan jag rekommendera:

1 blomkål
1 msk grädde
1 msk riven parmesan
1 msk smör
ägg
salt

Det var första gången vi hade ägg i och det gillas, det gör vi om!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply