Barnfri tid på Svenssons station

20130928-121834.jpg

Förra helgen sa mamma att hon hade möjlighet att vara barnvakt kommande fredag, igår alltså. Vi har haft en del barnvakt, under aususti, men inte för nöjen utan för att kunna jobba. Det var ett tag sedan vi var iväg på tu man hand på kvällstid. Sedan gick barnen och blev sjuka och jag trodde vi skulle ställa in. Men mamma är inte bacillrädd hon inte. Klart hon skulle komma! När jag sedan var tämligen säker på att Norias halsont inte var halsfluss och att Vilmers kräka i torsdags kom pga snabbt stigande feber (som vanligt hos både honom och mig!) så vågade hon ta med Åke också. Och jag själv tyckte barnen var så pigga att jag kände att jag kunde lämna dem en stund också. Vilmer var feberfri hela dagen igår, men Noria hade 38.1 framåt kvällen, men båda var pigga, orkade leka, spela och äta.

Jag mötte upp Jan på stan efter jobbet och vi gick direkt till Stationen. Det var fredag och löningshelg, men vi fick plats inom 5 minuter. Åt en god fiskgryta och drack ett glas vitt. Sedan ost och kex till efterrätt+ ett glas rött. Sedan åkte vi hem igen och hann prata med mamma och Åke lite och sedan lägga barnen när Idol var slut.

Vi behöver inga långa stunder vi inte. Inga partynätter och weekends. Jag trivs helt enkelt hemma och har inga stora behov att lämna barnen. Vi hinner prata hemma. Det är inte en massa bråk och skrik. Vi kan äta gott, prata, spela spel, umgås även om barnen är med 🙂 Men en liten stund då och då på egen hand mår man nog bra av. Igår var en sådan kväll. När jag vet att barnen har fint sällskap och nog heller inte ställer till så stora problem kan jag slappna av. Jag vet att mamma tycker om att botanisera i mitt kök, att laga mat med barnen, att kolla på TV och att höra barnens tankar.

Men även om vi gärna reser med barnen tror jag att vi ska försöka komma iväg någonstans bara jag och Jan också. Vi har inte varit borta utan barnen många gånger, någon natt här och där efter t ex bröllop men aldrig längre än totalt 18-20 timmar. En weekend torsdag till söndag känns därför för lång, men en natt i Trosa, Stockholm eller på någon herrgård känns lite lockande 🙂

Tack mamma och Åke för att ni kom!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply