Svettig på arbetstid

Idag hade jag idrotten med mina elever. Vi chansade inte på att vi skulle få tag på nycklar till hallen och materialet utan stannade på skolan och gympade på skolgården istället. Det var ju soligt och fint, så det kändes mer lämpligt att vara ute. De fick vara i par och klura ut bra saker som fick hjärtat att slå/bli uppvärmda. Jag var med så gott det gick, det gäller ju att vara en bra förebild, samtidigt som jag också tyckte det var skönt att röra lite på mig för att mjuka upp träningsvärken från joggingturen igår.  Duktiga var de, och varm blev jag också. Hade gympaskorna med mig så det gick att lubba på lite 🙂 Vi satt och pratade lite innan om varför man tränar. Jag vet att jag själv har lite att träna på där och inser hur viktig jag är som lärare, vuxen och mamma. Man tränar inte för att bli snygg! Man tränar inte för att bli bäst! Man tränar för att må bra, hålla sig frisk och ha en hälsosam insida. Sedan kan man ju träna för att få äta lite extra också, men det behöver man ju inte säga högt. jag är väldigt sugen på att göra en rätt genomgående hälsokoll. Jag oroar mig ibland för högt blodtryck, som definitivt finns i släkten. Man har heller inte den blekaste aning om hur det är med kolesterol osv, eller hur bra mina värden är. Jag blev tipsad om en sjuksköterska/hälsocoach som verkar bra, men det kostade en del…..ska leta lite till. Tips? Jag ska nog unna mig ett par nya skor också. Jag går sällan i ”fritidsskor” på jobbet, men med ett par snygga sådana kanske man kan börja. Ett par easytone kanske. Har du sådana? Gillar du dem? Verkar finnas en del modeller och olika prisklasser.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply