SweetLeaf steviaströ i kladdkakan

IMG_1077 (Large)

Idag fick jag hem ett paket med steviaströ från SweetLeaf. SweetLeaf är jag ju bekant med sedan tidigare men då i flytande form, men strö har jag aldrig provat förut. Jag tycker att det är suveränt att det kommer fler alternativ till vitt socker. Det kan finnas många anledningar till att dra ner på sockret, och med fler alternativ att baka och laga gott är det säkert mer motiverande att sätta igång.

SweetLeaf steviaströ finns att köpa på Lifebutiken, där den just nu kostar 139 kr.

Stevia innehåller inga kalorier och påverkar inte blodsockret. Det kan användas istället för vanligt socker, men se upp med doseringen eftersom stevia är så mycket sötare i smaken än vanligt vitt socker. 1/3 msk bordsströ motsvarar 2 dl vitt socker.

Nu ikväll rörde jag ihop en enkel kaka, som jag serverade med grädde och mandarinklyftor.

Smeten (jo, jag smakar smet. Eftersom jag sällan använder mig av recept måste jag ju smaka mig fram) smakade först en hel del av stevian och jag var rädd att jag tagit för mycket. När den sedan var klar var smaken betydligt bättre. Kakan blir nog bättre med smält choklad istället för kakao, men den glömde jag och brände, eftersom jag höll på med frökex samtidigt, när ugnen ändå var varm….i vanlig ordning 🙂

2.5 dl mandelmjöl
2 ägg
2 msk kakao 
1 tsk steviaströ

75 gram smält smör

4 små ugnsformar. Det blev lite i botten på varje form, lagom som en liten efterrätt till vardags.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply