Tänder, deckare och lekparker

20130404-164023.jpg

Ännu en solig skön påsklovdag för mig och barnen. Vi har varit ute i flera timmar och nu sitter jag här med ett varmt ansikte igen! Idag med lite solskydd på dock. Jag hittade ett prov på Green Peoples skydd faktor 15 här i lådan och det blev bra idag. Bäst att passa på att njuta, för snövädret kommer tillbaka till helgen har jag hört!

Vi började med en cykeltur till stora lekparken i närheten av Årstaskolan. Den är riktigt bra för större barn, med bra klättringsmöjligheter som ger en liten utmaning.

Sedan var det dags för tandläkaren för Noria. Det gick jättebra. Hon satt själv i stolen och lyckades ta bilder på tänderna, även om det var lite svårt att få till.

När vi kom hem käkade vi lammfärsburgare på altanen innan Noria sprang över till en granne och lekte. Jag och Vilmer satte oss i solen och läste några kapitel i hans spännande Kalle Skavank-bok. Det är några av Vilmers favoritböcker, böckerna om Kalle Skavank. Just nu är det Änglar vid Skogskyrkogården vi läser, men vi har plöjt igenom fler titlar innan. Vi tycker om att läsa deckare, och jag tycker det är bra för läsförståelsen. Han måste hålla fokus för att förstå vad som händer med ledtrådar och då och då vill han stanna upp för att sammanfatta och försöka lista ut hur det hänger ihop. Jättemysigt att sitta där med solbrillekillen och klura på stölder.

Sedan försvann han över gatan eftersom han fick syn på att Linus kom hem. Så med en kopp kaffe till lyssnade jag vidare på min egen deckare medan jag kollade på hur grabbarna tränade straffar mot deras soprum.

Snart dags för tidig middag, och sedan ska jag upp till gränby. Jag har några små ärenden att göra innan jag och Teres ska mötas upp för en kopp kaffe innan vi går på Bodyshops VIP-kväll.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply