Tårta med daimfluff och päronmousse

Vilmer ville gärna ha en kaka med choklad och mandel. Han tycker själv det är gott och trodde också att det skulle passa på släktkalaset.

Ett lager med daimfluff. Det är helt enkelt grädde som nästan kokat och som man stoppat godis i så det smälter. Detta står sedan i kylen över natten och vispas dagen efter.

Ett lager med päronmousse. Barnmat fick det bli, eftersom jag ville ha så lite grynigt som möjligt. Jag smälte några matskedar socker i kastrull och la ner drygt halva burken med päronpuré och lite päronsaft och värmde men utan att koka. Sedan la jag ner 2 blötlagda gelatinblad och lät dessa smälta. Vispade 2 dl grädde och rörde ihop. Lät stelna i kylen innan det var dags att lägga på tårtbotten.

Chokladsmörkräm som spackel runt hela tårtan. Jag blandade kakaopulver, ca 3 msk (kakaon som jag vann från Kung Markatta är ljuvlig!) med 3 msk kokande vatten. Sedan vispade jag ner 150 gram mjukt smör och ca 400g florsocker. Riktigt allt gick inte åt, så det frös jag in till kommande godsaker.

Den vita sockermassan är DrOetkers och den bruna med chokladsmak är från Panduro. Där hittade jag också den glittergelen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply