Teckna- din första faktabok

Teckna : din första faktabok

Jag målar och tecknar aldrig. Det är verkligen inte mitt uttryckssätt. Men jag tycker det är jättekul att inspirera till skapande. Det är inga problem att sätta igång eleverna, och de behöver verkligen inte en prototyp att ”härma” när det finns så många andra möjligheter att bli inspirerad.

Noria har börjat måla och teckna lite nu, men hon är nog annars mer som jag- sjunger, dansar, pratar och rimmar. Jan är väldigt duktig att teckna och jag har sett hans tidigare teckningar från barndomen. Jans mamma är fantastisk på att måla och hans mormor skapade på alla möjliga sätt. Och Vilmer har det intresset också. Helst tecknande, med blyertspenna eller svart bläck. Små enkla bilder på en sak i taget, eller detaljrika bilder av världar.

Det ville vi ta fasta på nu till jul. Han önskade sig inget speciellt. Det är inte jättelätt att hitta pyssel till honom just nu, när lego inte lockar massor och när han har flera lådor med experiment och liknande saker liggande på sitt lilla rum.

Han fick då en bok, ”Teckna- din första faktabok” med tips och idéer på massor av olika områden. Inte alls en lätt bok, men den verkar passa. Han har suttit och målat både igår och dag, och verkar uppskatta den. Han teckna en härlig katt, en elefant, en sportbil och ett ansikte på en man. Till det fick han en spiralbok med fina blad, att teckna i, och många fina pennor av olika slag.

Just nu är det 10% på alla böcker på Adlibris, med koden real2014

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply