feb
2013
Tema choklad: glutenfri och äggfri chokladkaka
Jag satte igång med någon kladdig smet att stoppa in i ugnen efter kycklingen vi hade till middag. Sedan slog det mig att vi inte hade ägg. Så det fick bli en ännu större chansning, gick helt enkelt vidare utan ägg.
Det blev helt klart ätligt. Barnen åt upp sin, och tyckte att chokladhjärtana och bokstäverna i grädden var fina.
3 matskedar jordnötssmör, 3 matskedar smält smör, 2 msk kokosolja, 1 msk agavesirap, 1/2 dl rårörsocker, 1.5 dl solhavre med chokladsmak, kakao och 1 dl krossad cacaonibs. Med andra ord mycket choklad, mäktig i konsistensen och inget man vill ha massor av. Med med vispad grädde och ett chokladhjärta till blev det ändå en bra efterrätt.
Nu blir det lite vin och ett parti schack med Vilmer innan Wild kids och Gladiatorerna börjar.