Tema choklad: liten enkel chokladdessert i glas

IMG_9438 (Large)

Igår passade jag på att förbereda en liten efterrätt till idag. När jag kom från jobbet var middagen nästan slut och sedan kunde jag överraska med min lilla goding.

Jag kokade upp 3 dl grädde och vispade ner några matskedar fin kakao, ekologisk från Kung Markatta. Jag droppade i några droppar stevia också, för lite sötma då kakaon i sig inte är så söt utan ganska intensiv.

Jag valde att bara ha i ett gelatinblad denna gång. Den blev då inte alls stabbig, utan var rinnig inuti, och smakade som chokladglass som smält lite.

Ovanpå hade jag spritsad grädde, kakaokross, balsamico med choklad och lite nougatsås.

Den här kakaokrossen är både mjukare och mindre bitter än den från Superfruit. Den passar således lite bättre att äta som den är. Den går att tugga och är lagom stark, för mig som tycker om choklad med mycket hög kakaohalt. Den heter Chocovic och jag fick den av Tina i födelsedagspresent.

Det här med chokladvecka uppskattas i familjen. Barnen tycker vi ska ha godistema nästa vecka 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply