Tema choklad: nyttigare kladdkaka med cacao nibs

IMG_9436 (Large)

Idag åt vi lax från Middaxkassen. Lax med citronsmak, potatis, ärtpuré och fänkål. Mycket gott och enkelt. Jag ändrade ärtpurén lite genom att tillföra lite ärtprotein innan mixning.

250 gram ärtor kokades 1 minut. Vattnet hälldes bort och 1 dl creme fraiche, salt och peppar mixades med ärtorna. Det var där jag insåg att ärtprotein nog skulle passa. Barnen tyckte ärtpurén smakade sött, vilket jag kan hålla med om.

När man äter fisk till middag får man efterrätt 🙂 I alla fall en trevlig vana vi brukar ha. Det är ju chokladvecka idag så cacao nibs kändes som ett självklart val. Jag provade mig fram lite och det blev jättegott! Barnen slurpade i sig sin portion på stört.

Jag knäckte 2 ägg och rörde ner 0.5 dl rårörsocker, några droppar stevia, 1.5 dl kokosmjöl, 1 dl vetemjöl, 2 msk ekologisk kakao, 0.5 dl cacao nibs som jag mortlat och till sist 50 gram smält smör.

Detta blev lagom i 4 portionsskålar, som stod i 175 graders ugn till de stelnat på ovansidan. Det var härligt kladdigt inuti. Inte sockerfri men väl ett nyttigare alternativ till vanlig kladdkaka.

Läs om dessa cacao nibs här på Superfruit.  

Nu är det snart dags för bokbussen, ska bara dricka upp kaffet först. Vad gör du denna kväll?

Apropå middax: Om du är sugen på att prova skriver du HANFOR vid registrering. Då får du förutom prova på-pris också en fruktkasse värd dryga hundralappen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Tema choklad: nyttigare kladdkaka med cacao nibs

  1. Fröken M - Vinn en Mix & Go Smoothie Mixer
    9 februari, 2013 at 08:50 (11 år ago)

    Åh va mycke härliga choklad inlägg du levererar !!
    Nu blev jag sugen på att testa lite nyttigare varianter av både det ena och andra 🙂
    Ha en skön lördag !! Kram

Leave a Reply