Tema havre: mathavre och kantarellsås på havregrädde

 

Snabblagad middag ikväll. Snabbmat behöver inte på något vis betyda halvfabrikat.  Det finns många bra och nyttiga matgryner som går fort att laga. Mathavre är en sådan, 12 minuter tar det.

Kvällens middag tog max 20 minuter att laga. Skar 4 tunna skivor av karré i bit. Stekte dessa i smör och kryddade med salt, peppar och lite chili medan mathavren puttrade. La köttet åt sidan och stekte tinade trattkantareller i de smaker som var kvar i stekpannan efter köttet. Hällde en matsked sherry över svampen och fräste på en stund innan jag hällde på havregrädde som några matskedar riven västerbottenost.

Sköljde snabbt ur pannan, hällde på citronolja och stekte rödkål i oljan några minuter, kryddade med citronflingsalt.

Har du provat mathavre? I så fall, vad gjorde du för gott med det?

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply