Tema havre: sockerfri havrekaka med hasselnötter till kvällsfika

Efter middagen bestämde jag mig för att baka en kaka som skulle vara ett mellanting mellan just kaka och kex.  Tanken var att bjuda barnen på dem till kvällsfika. Jag jobbar så där på fri hand för att se vad som hände. Principen ”ser det ut och känns som en deg lär det bli någon sorts kaka”.

75 gram smör
3 msk agave
3.5 dl havregryn
knappt 1 dl kokosmjöl
1.5 dl hackade hasselnötter
1 tsk bakpulver
lite vatten, max 1 msk

Barnen åt dem, glada att få ”kaka” till kvällsfikat. Jag tror de smakade helt okej med ett glas mjölk och några bananslantar till.  De blev lite torra, men om man doppar dem i mjölk så funkar det fint så här på kvällen när jag inte vill att barnen får i sig socker och tomma kalorier. Själv har jag lite fikonmarmelad på mina 🙂 Och tar min fjärde och sista kopp kaffe för dagen.

Nu är det Sveriges mästerkock som gäller, mitt favoritprogram.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply