TePe

För någon vecka sedan dök det upp ett paket i vår brevlåda. Det var lite prover som jag fick skickade till mig av Kajsa på TePe, efter att jag mailade henne efter att vi varit med i en tävling de har på sin hemsida.

Barnen blev glada, saker till dem i också. Tandborstar med söta djur. De ville dela upp dem och helst prova allihop på en gång, men vi tar en i taget!

Här har det bara varit tandborsttrubbel mycket korta perioder när de var riktigt små.  Nu ser de tandborstning lika självklar som att ha bälte i bilen. De har fina tänder också, utan anmärkningar senast på tandläkarbesöket. Det går åt en del tandborstar här dock, eftersom de (liksom jag) biter lite i tandborsten när de får borsta själva efter att vi vuxna borstat klart.

TePe försöker nu sprida ordet om sin sajt om barntandvård.  Där finns mycket matnyttigt, så gå gärna in och läs här. Där finns deras tävling, pyssel med bland annat memory, masktillverkning, klippdockor. Det finns också info om barns tänder och en funktion där man kan ställa frågor om barns tänder.

Vilmer fick tänder sent, över året innan första kom. Nu går han och väntar på att tänderna ska bli lösa. Han säger att den ena är lös men jag känner inget 🙂 Noria har inte fått sin sista tand än. Den verkar sega sig fram där under, för tandsköterskan sa redan på 3-årskontrollen att den var på väg.

Själv börjar jag oroa mig för att dra ut en visdomstand nästa vecka. Usch usch, sist jag drog ut den andra i nederkäken mådde jag inget vidare när den väl var ute efter en lång procedur. Nu lovade dock min erfarne tandläkare att det ska vara gjort på 30 minuter. Frågan är dock bara hur länge man är klen efteråt sedan. Nej, inte tänka på det än…..

Tack TePe för alla prover! Många av dem, tex mellanrumsborsten, miniflossern och trästickorna är perfekta att ha i handväskan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply