jun
2013
Testar Beer Can Chicken från Kronfågel
Vilken väder det är. Varmt och lite kvavt. Jag är ingen direkt soldyrkare. Jag är helt enkelt för rädd för att bränna mig. Men jag älskar det som kommer på köpet när vädret är fint. Att kunan sitta ute, våga planera utflykt utan att packa ner regnkläder, släpa fram grillen osv.
Det sistnämnda gjorde vi igår, men så kom regnet. Det gjorde inget direkt. Det var rätt skönt! jan stod under tak och grillade och Noria klippte ruccola med sax i ena handen och paraply i det andra.
Vi prova den där kycklingen jag nämnde förut. Jag kom med i Spot and Tells kampanj med Kronfågel. En helt ny grej för mig, att grilla kyckling med en ölburk inskucken i hålet 🙂 Kolla gärna på Kronfågels sida, där de har en del kul tips just och några tävlingar också.
Men det gick ju det med. Det blev jättegott, mört fint kött. Sedan uppskatatde jag att det inte blir någon bränd yta eftersom kycklingen står upp med grillkol runt. Just när det kommer till kyckling är det ju noga att det tar sin tid, så allt blir genomgrillat. En timme tog det ungefär. Kycklingen vi fick hämta ut var färdigmarinerad och smakade bra. Lagom stark och gick hem hos barnen också. Men annars köper jag sällan marinerat kött. Jag gillar ju att fixa sådant själv. men visst finns det tillfällen då det skulle passa bra. När man ska någonstans där man inte har tillgång till alla kryddor och oljor man har hemma. Eller om man får ett spontant samtal om att ”vänd bilen, stanna på affärn och köp något att slänga på, vore kul om ni också kom”.
Färsk kyckling kan man ju köpa och marinera själv annars, och så sticka in en ölburk i. Det svåraste var att komma ihåg att köpa ölet. Vi har sällan öl hemma och har vi det är det systemetöl på flaska och det passar sig inte på grillen. Vi valde liten burk med lättöl till detta och det gick bra.
Prova och berätta vad du tyckte!