02
jul
2014
jul
2014
Tips på hur man enkelt gör pannkakorna nyttigare
categories: Okategoriserade
Pannkakor kan verkligen se ut hur som helst. Jag gör dem sällan likadant från gång till gång. Klassiskt kokboksrecept på pannkakor gör jag aldrig. Hur knasiga jag gör dem beror på vem som ska äta dem och hur mycket vi vill unna oss.
De pannkakor jag gjort till idag skulle vi bjuda på. De skulle vara en kombo av godlunch och fika. Två pannkakor var till barnen, med vassleprotein, vaniljpulver och fiberhusk i och mycket ägg. De åts i Mulle Mecks kök i parken i Solna. Det duggregnade just då så vi blev glada åt ett litet bord, med lågt i tak, men i skydd för regn.
Några tips på hur man kan variera pankisarna. Man kan givetvis plocka flera av punkterna i samma smet.
- Extra många ägg, eller till och med extra äggulor.
- Mixa havregryn och byt ut mot valfri mängd mjöl.
- Byt ut till alternativt mjöl, t ex mandelmjöl, sesammjöl eller teffmjöl. Rör i fiberhusk.
- Blanda i naturligt proteinpulver. Själv använder jag oftast ärt-eller vassleprotein.
- Ha i krossade eller hela linfrön, psylliumfrön eller chiafrön.
- Riv i äpple, morot eller potatis.
- Öka fettmängd för tunna barn genom att ha i grädde eller kokosfett.
- Byt ut hela eller delar av mjölken till annan dryck, t ex kokosdryck, sojadryck eller havredryck.
- Vispa ner superfruits, t ex camu camu eller gojibär.