Tjejmilen 2017

Dagen efter Tjejmilen, lite träningsvärk faktiskt. Främst i ljumskarna, vilket jag får när jag ökar på farten lite eller springer lite längre än vanligt.

Vi kom till Stockholm tidigt. Resten av gänget skulle ju hinna lämna grejer på hotellet mm. Efter en titt i expot åkte de medan jag och Helena var kvar. Jag köpte mig en behandling av Axelssons, en grym prerun-massage som kändes i mina stela muskler och som nog bidrog till att det kändes guld sedan.

Vi gick mot Gärdet och påbörjade toafunderingar. Lika sur varje år. Måste man gå på toa 45 minuter innan start för att vara säker på att hinna. Jag startade 13.05, startgrupp 2 och då står typ 25000 i kön. Blev till att springa upp i ett buskage, ”busken i busken” hehe.

Det blev ett bra lopp. Jag trodde jag skulle få ont i knät men mitt försök att tejpa knät lyckades. Inte ont under loppet och inte efteråt.

Jag kunde jogga på bra men undrar om en del är egoistiska eller bara lite dumma i huvudet. Man springer inte längst till vänster, där springer man om. ”Håll höger” funkar inte riktigt, blir slalom. Rätt okej i min startgrupp, men värre för vänner som startade senare. Löpning är inte promenad med kaffekoppen i högsta hugg. Man går inte heller i bredd och snackar, i en startgrupp där man förväntas nå runt på timmen typ. Well well, jag gick på det hela taget göra mitt lopp och kom i mål efter 54.26 nettotid. Nöjd! Ungefär samma tid som mina två millopp i maj och juni. Tydligen funkar det bra att satsa på 3-6 km på hemmajogg och sedan hålla samma tempo i 10 km på lopp.

Himla gott med kaffe, ostkaka och bubbel efteråt! Och roligt att känna gemenskapen.

Tack Frill för startplatsen! Smakade inte er glass igår men har en förpackning i frysen!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply