sep
2011
Tomater och ägg stekt i vitlökssmör
Igår åt vi en av rätterna ur veckans middax-kasse. Fläskkarré med ljummen potatissallad och vitlökssmör. barnen åt inte vitlökssmör så det blev en hel del över, trots att jag gjorde lite mindre än i receptet. Det smöret är nog användbart och jag kommer att göra om det. Idag användes det till att steka skinka, körsbärstomater och ägg i.
2 vitlöksklyftor hackades fint och rostades i olja i stekpannan. Detta lades i en skål tillsammans med hackade soltorkade tomater, lite mindre än en liten burk. Och så på med smör (inte margarin utan smör, så klart!) Det blev en bra kombination med tomaterna i, när den sedan smälte på köttet.
Den här frukosten blev så god, och tar ju inte många minuter att göra om smöret är klart. jag smälte smör, la ner tomater i mindre bitar och skinka i småbitar. Ovanpå det rev jag parmesan. Bredvid i pannan stekte jag ett ägg. Mycket proteiner och perfekt som start på dagen.