Torskfilé med kräftstjärtar, fina grejer!

Fisk idag, fin fisk dessutom. Torskfilé vi köpt från fiskbilen. Den är så fast i köttet och kul att laga på då det itne bara blir en vit sörja av sönderkokt fisk av allt.

La först in fisken med lite smör i ugnen, 7-8 minuter på 175 grader. Hittade både en slatt creme fraisch och matlagningsgrädde så blandade detta, ca 1 dl av varje. Några teskedar dragon (lagar sällan mat med dragon, men tänkte att det kunde passa) och några teksedar asiatiska örter från Findus, flingsalt med citron och vitpeppar. Så hällde jag det på fisken så det nästan täckte. och så ner med nästan en burk kräftstärtar, halva körsbärstomater och riven ost som då la sig på fisken.

Vi hade lite fullkornsris som jag tog och barnen och Jan fick potatis till sin portion. Vatten med pressad citron till passade bra. Barnen åt varsin stor portion, åt av allt utom de varma tomaterna. Såsen skar sig lite, men det påverkade inte smaken, tror jag.

GI viktkoll hittade jag detta:

Andra smaksättare, som vinäger, dijonsenap och pressad saft av lime och citron höjer inte bara smaken. De sänker dessutom GI, eftersom de ”slöar till” processen i tarmen, så att näringen går ut i blodet långsammare. Sänkt GI blir resultatet.

Det visste jag sedan tidigare, så citron i vattnet eller äppelcider innan eller till maten osv är något jag försöker komma ihåg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply