Trädgårdsinspiration

Jag är grymt inspirerad att fixa lite mer i trädgården. Elin kom in en sväng på eftermiddagen och hon kom med goda tips. Nästa vecka ska jag börja flytta runt lite växter. När vi flyttade in fanns i princip inget, tre små enar som vi slängt och tre små buxbom som inte är särskilt spännande. Jag hade ju ingen erfarenhet av trädgård då, men väl ett nystartat intresse. Vi planterade och donade och en del tog sig bra och en del inte så bra. Nu måste vi ta nästa steg och ändra lite, så det blir snyggare i den lilla trädgård vi har.

Elin hade med sig en fin gurka och en påse med bönor från hennes egna vackra trädgård. de bönor som fanns kvar efter att Noria mumsat i sig en del kokade jag till middagen. Vi tog ett litet mellanmål tillsammans, tzatziki och morotsstavar. På det viset höll jag mig från småätande framt ill middagen.

Det gick bra att göra tzatziki av lättyoghurten jag råkade komma hem med. Vi lät den stå och sila någon timme på förmiddagen och därlfr var den riktigt krämig ändå.

Från Nyfiken Vital:

Vitlök har använts i traditionell läkekonst under tusentals år och det är en uppskattad krydda. Vitlök kan ha effekt mot bakterier och svamp, stimulerar immunförsvaret. Vitlök verkar antioxiderande och förebygger hjärt- och kärlsjukdomar. Svavelföreningarna i vitlök kan hjälpa kroppen att göra sig av med tungmetaller.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply