Träna på arbetstid

Utflykt med skolan idag, som traditionen bjuder andra skoldagen. Och jag såg till att både vara en förebild och få lite träning själv också, genom att delta lite här och där.

Vi cyklade dit från skolan. Sedan värmde jag upp genom att springa 400 meter. Satte fart i början och trodde aldrig att jag skulle orka hela vägen. Jädrar så långt 400 meter är.

Sedan sprang jag två stycken 60 meterslopp och kan konstatera att -jädrar så långt 60 meter är! Kom under 11 sekunder dock, inte illa pinkat för en stel och vobblig fröken i jeans, (måste köpa schyssta fritidskläder….att gå i träningsbrallorna-de tighta känns inte så bra det heller)

Stötte kula också, och lyckades med 6.70 meter, hur tung kulan är måste jag inte säga 😉

Cyklade hem och kan konstatera att jag är trött i kroppen efter att ha kört pass två dagar i rad och småtränad idag.

Apropå förebild så är nog det en bättre väg att gå än via förmaningar. Att äta nyttigt som förälder och som personal i skolmatsalen, och att ha klassrumsgympa eller att ta barnen på familjegympa känns ”nyttigare” än att undervisa/läsa om hur farligt inaktivitet är- att sitta och häcka framför datorn och knapra på tomma kalorier. Det stod i svd i dag om en kritiserad bok om bantning. Hur man än närmar sig ämnet kan det slå fel. Pratar man om skräpmat är det kanske inte barnet som käkar kakorna före den grova smörgåsen som tar åt sig utan den som redan äter bra, bara sötsaker ibland osv som ”blir rädd” för en hamburgare då och då. Lagom är svårt att komma fram till. Vem som helst kan int ge sig på att ändra ett barns kost och träning, sådant behövs oftast proffs för. Men att se andra människor äta bra och röra sig- det tror jag på.

Jag hittade en bra lista på hur man ökar fettförbränningen (för vuxna, för mig!) på aftonbladet idag. Mycket av det vet jag ju om, men bra med en lista. Jag måste börja dricka mer (vatten alltså), blir inte törstig och får i mig för lite vätska varje dag. Det dör med intervaller verkar ju rimligt, funkar det på trampmaskin också, att man liksom rusar ibland så man får upp pulsen brutalt och sedan trappar ner?

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply