Tre sorters köttfärsspett

Vill variera matsäcksinnehållet (och magsäcksinnehållet med för den delen, så ungarna inte vänjer sig enbart vid en grej). Jag kom på att jag hade ganska mycket köttfärs i frysen så jag tinade dessa och gjorde köttfärsspett. I skrivandets stund fräser de sista tre i plattan.

Det blev tre olika varianter. Delade köttfärsen i tre bunkar och tillsatte en blandning på mjölk, ägg och lite ströbröd i alla tre. I den första hade jag sedan salt, pressad vitlök, franska örter och parmesanost. I den adnra bunken hade jag riven ost (gratängost) spiskummin, salt och lökpulver. I den tredje hade jag ajvar relish.

Jag ville inte dra igång ugnen en gång till idag, så det fick bli i stekpannan och det tog sin lilla tid. vilmer undrade hur länge jag skulle stå och fräsa, han kunde inte sova om det skulle låta så. Men då höjde vi Bamse lite och jag tror han somnat.

Nu ska jag bjuda Jan på ett smakprov och kolla fotbollen, som ju redan hunnit börja. Känner mig nöjd med mig själv nu, faktiskt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply