Tvätta håret med bikarbonat

 Jag tvättar inte håret så ofta numera. Det har liksom vant sig. Det  har också blivit så pass långt att det alltid går att ha i en fläta och då håller det sig skapligt fler dagar. m håret är utsläppt och far runt med vinden ser det inte så kul ut efter några dagar.

Jag vet att håret kommer att både oljas in och tvättas lite oftare än vanligt nu, eftersom vi har sådana aktiviteter framför oss. Huvudmassage bland annat, längtar!

Idag vill jag ha rent hår. Vi ska liksom ut bland folk, äta på restaurang och semestra lite. Gott om tid har jag också, så idag blir det en bikarbonatstvätt. Det är verkligen jättebra för mitt hår. I och med att inga silikoner har nått mitt hår på flera år nu så gör naturliga tvättsätt mitt hår rent på ett helt okej sätt.

Jag tar bikarbonat i handflatan och droppar in vatten tills det löddrar lite. Sedan tar jag mer och mer vatten tills hela håret är genomblött. Masserar och masserar! Sedan är det viktigt att skölja håret med äppelcidervinäger eller citron efteråt så att man neutraliserar hårbotten, då bikarbonat ju är basiskt. Eftersom vi har en del citroner som behöver användas får det bli det idag. Jag sköljer genom håret med citron och vatten först. Sedan brukar jag skölja snabbt med bara vatten innan jag duttar i lite citron igen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply