Välja fritt

LED-spotlight Loke

I lördags var vi upp till Gränby centrum för att kolla in legoreleasen. Jag kom på att jag hade en wrapp på Claes Ohlson som höll på att gå ut, så vi gick in där. Vi kom på att Vilmer behövde en bättre läslampa, nu när han är mer inne på att läsa själv efter att vi läst för honom.

Vi hittade en bra led-lampa för en billig peng. Den fanns i 4 färger och alla presenterades utan värdering. Det är lite det genusmedvetenhet handlar om för mig. Det handlar inte om att byta plats, om att ta bort från ena könet och tvinga på det på det andra könet. Det handlar helt enkelt om att tillföra, presentera fler val än de könsstereotypa. Självklart är det här med färg bara en av alla sidor, den lättaste kanske. Kläder, lekar, beteende, kamratval, fritidsaktivitet och kalastema är fler sådana sidor där det ena könet inte alltid får chansen på SAMMA OVÄRDERADE sätt.

Vilmer valde den rosalila lampan. Ingen aning om varför, och det är strunt samma. Att resten av rummet går i helt andra färger och jag tycker att den gröna passade fint till fondväggen är också strunt samma.

Det är en bra lampa kan jag tillägga. Den blir inte varm, drar bara 2 watt och lyser lagom starkt. 79 kr

En mycket bra bok, som skulle läsas av alla som arbetar med barn, har barn eller umgås med barn är boken Ge ditt barn 100 möjligheter istället för två. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply