Vår lördag

Söndag morgon! Idag skiner solen minsann, när det varken är svensexa eller Stockholmstrip på gång 🙂

Gårdagen blev dock mysig trots vädret. Jag och barnen var till Jessica och fick oss en god lunch och fika, fick träffa Moltas och prata en massa. Vilmer gömde Lennarts keps och ritade en skattkarta som han tyckte Lennart kunde följa på natten när han kom hem från svensexan 🙂

Jessica fick en ”Eldigt örtsalt” från Renee Voltaire av oss som värdinnegåva. Det är lite min grej det, att ge bort något sådan. Mamma fick en Sweet sesam som litet tack för att hon var barnvakt på kvällen. Fina förpackningar och tillräckligt speciella/dyra för att man kanske inte köper dem varje dag själv.

Vi kom iväg till Stockholm vid 5 och hann mest äta innan det var dags att ta oss till Cirkus, där vi tog en drink. Jag tog en irish, min nya favoritdryck.

Föreställningen var suverän. Pricksäker och rolig! Om varför vi gör som vi gör med våra hem, helt enkelt, och hur det varit förr. Om status, prioriteringar och kompromisser. Om att våra jeans är fördignötta när de köps och att någon går förbi med ett fat med lime i förgrunden i inredningstidningar. Om gamla prylar vi älskat och vad som är inne och ute. Fick mig många skratt och vi hade en del att prata om på vägen hem. Om var vi själva står i det här med renoveringar och inredning. Vi har taggat ner, ändrat värdering lite. Det är liksom inte hela världen om köket börjar bli omodernt- för vi lagar faktiskt mycket bra mat i den ändå, och behöver inte jobba häcken av oss för att ha råd med renoveringar. Vi har småprojekt, men det gör liksom inget om detinte är perfekt- vi vet att det inte är perfekt, fula luckor i köket, plastmatta i badrummet, slitet golv i vardagsrummet, inte helt ”ljust och fräscht”- men som sagt det gör inget. Vi tänker inte stressa, jobba, få panik över saken, utan umgås, ser huset som en hobby man tar itu med ibland med små projekt då och då. Och det handlar inte om att det kostar pengar, vi kanske bara lägger dem på annat. Svenskarna lagar allt mindre mat, mer halvfabrikat och take away, medan köken blir allt mer avancerade- men det stämmer inte här. Och vi har inte flyttat ut barnen i någon enskild del av huset, utan de får leka med lego i vardagsrummet- även om jag kan på panik ibland också över att jag  väl ”någongång kan få ha liiiiite fint hemma 🙂 ”

Men jag kände också igen mig i mycket, och sådan humor är ju alltid kul!

Tog tid att ta oss hem sedan….först något de kallade infrastukturproblem vid Märsta och sedan skulle vi stanna vid Myrbacken och få på alla från det tidigare tåget via en dörr och en stege. Resan ska ta 40 minuter, tog 1 timme och 40 minuter. Tack och lov kom Åke och hämtade oss efter, så vi slapp stå 25 minuter och vänta på bussen hem också. Somnade 2, vaknade 7.30.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply