Vårmilen i sommarhetta


  
  
 Det blev en tidig start denna morgon också, vaknade kl 5 av hostan. Lyssnade lite på storytel och småslumrade till någon sväng. Strax före 7 gick jag upp, klädde på mig träningskläder och hinkade vatten. Sedan hämtade Jessica upp mig utanför huset i princip. Det var väldig tur att starten gick så pass tidigt som 9.30 idag för det var riktigt varmt redan då.

Det var väldigt mycket fler backar och riktigt saftiga sådana än vad jag hade räknat med. Jag fick gå flera gånger. Det pyste i mina luftrör men annars mådde jag rätt bra. Hade varit skönt med lite lättare andning bara, eftersom löpningen var tuff. Men trots detta kom jag i mål på 58.17 och det får man väl vara nöjd med. Det betyder ju ändå att jag höll bra tempo mellan backarna.

Det var så lugnt där på vallen. Inte så många deltagare och inte ett så stort jippo heller. Just idag passade det ju fint. Jag och Jessica är gamla klasskompisar. Vi lekte mycket på lågstadiet och gick ihop hela vägen till nian utan att umgås då. Sedan dess har vi hejat på varandra några gånger men inte setts, umgåtts eller pratat (annat än på facebook senaste året). Vi hade massor att prata om så det blev en superdag på det viset också. Det var helt enkelt så att vi båda gick och vann varsin startplats hos Team Sportia Uppsala, och bestämde oss för att åka ihop. 

Vi drack flera koppar kaffe efter målgång. Det bjöds på banan, gifflar och saltgurka också, älskar saltgurka! Vi ställde oss sedan först för att få massage av Access rehab, mycket välbehövligt då det stramar och gör ont i baksidan av mitt högra lår.  Sedan satte vi oss i skuggan och väntade in vinnarna på 50 km, vilka hjältar i den värmen.

Jag hoppas att jag och Jessica kan springa något mer lopp ihop snart.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Vårmilen i sommarhetta

  1. Jessie
    8 maj, 2016 at 20:42 (8 år ago)

    Hade en fantastiskt trevlig dag i mycket trevlig sällskap!

Leave a Reply