Veckans familjerätt

Igår kom mataffärens matkasse, trevlig chaufför som kom precis den tid som utlovats. Barnen blev överlyckliga. Tänk så roligt det kan vara att plocka upp mat från kassar. Och att leka med kartongen.

Ingredienserna såg jättefina ut. Mycket kravodlat. Flera sorters färska kryddor och stora fina paprikor.

Idag har jag jobbat sent, internationell fest på skolan. Alla familjer som vill kommer och tar med sig mat. och jösses vad med god mat, från världens alla hörn.

Här hemma valde Jan då att göra den rätt som kändes minst som jag. Av den 4 rätter som vi ska laga denna vecka låter 3 otroligt goda, och de återkommer vi till. Falukorv med ostsås och mos lät mer som om det passade barnen. Jag misstänker att många barnfamiljer äter korv, men vi gör det inte så ofta. Jag har ju också försökt att äta så GI-vänligt som möjligt, så potatismos har jag inte ätit på länge hemma.

Barnen tyckte det var jättegott och åt bra. Jan tyckte det var en helt ok middagsmat. Pratade med mamma som tyckte det lät kanon. Hon äter mycket catering på jobbet och inte så ofta middag hemma så hon gick ordentligt i gång på falukorv 🙂

500 gram färsk broccoli fick koka i lättsaltat vatten. 500 gram falukorv  lades ovanpå och fick koka med tills broccolin var mjuk.

Ostsåsen var mycket god. Den kan man med fördel använda till andra kötträtter eller pasta. 2 msk mjöl vispades med 1 dl mjölk. Ytterligare 3 dl mjölk hälldes på och det fick koka i 3-5 minuter innan 2 msk senap och 2 dl riven ost rördes ner.

Vanlig god potatismos (gjord på potatis, inte pulver-sånt existerar inte här) med smör, mjölk, salt och peppar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply