Vinn BioSnacky groddburk, fröer att grodda och örtsalt här hos mig

20140912-184332-67412576.jpg

Tävling!!

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD. VINNAREN DENNA GÅNG BLEV ELISA H-MAN. STORT GRATTIS!

 TACK TILL ALLA SOM DELTOG.

Nu startar jag en tävling i samarbete med A. Vogel. Vinsten blir ett härligt paket med en BioSnacky groddburk, tre olika sorters BioSnacky groddfröer och tre burkar med mini-Herbamare. Självklart ska du vara med och tävla!

För att tävla vill jag att du berättar något du är sugen på att grodda och vad du vill använda det till.

För att öka dina chanser kan du sprida tävlingen.Du kan dela på facebook. Skriver du på egen blogg vill jag att du länkar hit. Skriver du något på Instagram vill jag att du lägger till @hanna_fornhem så jag ser 🙂 Tagga gärna med passande hashtag också.

Tävlingen avslutas onsdag 1 oktober kl 21

Lycka till!

Några av fördelarna med BioSnacky groddburk är att den är både enkelt att använda och rengöra, att den tar liten plats och att den är miljövänlig då den är gjord av glas. Är du nybörjare på groddning är den perfekt!

Jag groddar mycket numera. Jag har alltid en laddning på gång och vi äter groddar dagligen. Vi käkar på kex och mackor och har i sallader, men man kan även mixa i smoothies eller ha ner i varma soppor eller grytor. Det är inte alls svårt. Dessutom blir det mycket billigare att odla själv och så är man ju helt säker på att inga bekämpningsmedel eller bakterier följer med heller. BioSnacky har sex olika groddfröer som alla är ekologiskt odlade. Jag har tre fina varianter hemma just nu, som vi bara väntar på att de ska bli klara.

Herbamares örtsalt tillverkas av ekologiskt odlade örter och grönsaker. Dessa blandas och lagras tillsammans med havssalt från Frankrike. Saltet gör att arom och oljor dras ur örterna och grönsakerna.

BioSnacky, Herbamare och annat från A.Vogel finns bland annat att köpa på Bodystore.

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 Comments on Vinn BioSnacky groddburk, fröer att grodda och örtsalt här hos mig

 1. Hanna
  12 september, 2014 at 20:07 (9 år ago)

  Vinnaren är presenterad överst i det inlägget 🙂

 2. Maud Lindberg
  13 september, 2014 at 07:02 (9 år ago)

  Hej! Böngroddar är det som jag gillar bäst! Sen blir det Alfalfa ibland. Men det finns säkert många fler som jag nte upptäckt. Gillar & delar vidare på FB. Följer dig. Tävlar om nya smaker.

 3. Jessica
  13 september, 2014 at 08:19 (9 år ago)

  Jag vill vara med och tävla! Har en gammal traditionell groddburk, du vet en sån där grön fyrkantig plasthistoria… Men denna nya variant är ju både mer miljövänlig och snyggare! Länge sen jag groddade, men blev nu riktigt sugen igen. Alfalfa och krasse är barnsligt gott att ha på mackan eller Finncrispen tycker jag… 🙂 men skulle också vilja testa nya fröer och bönor nu.
  Kram från mig

 4. Susanne
  13 september, 2014 at 16:16 (9 år ago)

  Gillar konceptet. Blev sugen på din bild, här ovan… Mmm. Groddar i salladen, toppad på maten, eller på en ostsmörgås. Det är gött! Har nog bara testat att äta, aldrig groddat själv. Alfalfa och krasse känner jag till.

  Delar på FB.

 5. Jessika
  14 september, 2014 at 11:25 (9 år ago)

  Jag har bara provat att grodda alfalfa i en gammal groddlåda som jag har fått av min mamma för länge sen. Den innehåller säkert en massa farliga gifter i plasten så det vore jättekul och bra att vinna en ny av dig. Spännande groddar också, jag blir så inspirerad av dig till ett nyttigare, sundare liv.

 6. Cissi
  15 september, 2014 at 20:14 (9 år ago)

  Jag vill grodda alfalfa och krasse! Krasse är gott på mackan, men alfalfan är väldigt nyttig och perfekt att mixa ner i smoothie och lura i barnen!;D

 7. Jessica K
  17 september, 2014 at 06:06 (9 år ago)

  Gör en massa soppor hemma, älskar det. Har blivit tipsad att strö groddar över och att det ska vara jättegott. Har inte haft tillfälle att testa, men känner att det är läge nu! Jag skulle nog börja med alfalfa (för att det ska vara enkla), men ska absolut testa mig fram sedan. Verkar enkelt, gott och nyttigt.

 8. Anna
  17 september, 2014 at 20:35 (9 år ago)

  Ärtskott <3

 9. Pernilla
  17 september, 2014 at 22:33 (9 år ago)

  Jaaaaa….. vilken toppenvinst 🙂 Jag har bara groddat alfalfa groddar så jag är sugen på att testa allt annat som går att grodda:) skulle vara kul att få testa i smothisen som du skriver. Det har jag aldrig gjort och känner att jag behöver lite ny variation när det gäller smothisen. Gillar o Delar på fb Pernilla Wamsjö och på instagram @Nillwa

 10. Elisa H
  18 september, 2014 at 08:36 (9 år ago)

  Vill gärna vara med och tävla för både Herbamare och groddar är favoriter här!

  Vi har endast provat att grodda smörgåskrasse och det vart succé på mackan direkt! 😉 Skulle vara kul att få prova på att grodda Alfalfagroddar (eftersom vi köper färdiga i butik och 7 åriga dottern älskar dom)

  Tycker det är kul att hon kan få vara med och se hur det växer från frö till det vi äter 🙂

  Följer nu även på Insta och har delat på FB 🙂

  Mvh Elisa H-man

 11. Renate
  18 september, 2014 at 08:43 (9 år ago)

  Jag är gärna med och tävlar, gillar/delar till min FB-sida (Renate Wretefelt) Groddat smörgåskrasse och är nyfiken på att testa lite annat som Alfagroddar så behöver man inte köpa dem.

  Ha en fin torsdag!

  Mvh Renate

 12. Annica Beda Nilsson
  18 september, 2014 at 12:46 (9 år ago)

  Grodda gröna linser går utmärkt, och mungbönor.. Min mamma (som på den tiden det begav sig var dagmamma) brukade grodda med oss barn och så fick vi med spänning följa groddningen och sedan äta dem på mackan.. Tänk vad man var lättroad på den tiden..

 13. Helena i Uppsala
  18 september, 2014 at 14:02 (9 år ago)

  solrosfrön (om det går)
  På 80-talet var mina kompisar över till Levande födas grundare, Anne Wigmore i Boston. De blev försökskaniner till att försöka bota HIV. De kom hem och satte igång och byggde om pigkammaren till växthus. Där odlades solrosfrön i tunna sålådor.
  Tyvärr hjälpte det inte mot HIV men solrosgroddarna var jättegoda och säkert nyttiga!

 14. Alexandra
  18 september, 2014 at 15:26 (9 år ago)

  Jag vill odla fenugreekgroddar. De är närings- och vitaminrika, goda och passar utmärkt i sallad eller på smörgås.

 15. Jeanette
  20 september, 2014 at 08:30 (9 år ago)

  Hej! Jag vill gärna vara en lycklig vinnare och försöka få mina fingrar lite gröna. Inhandlade ett groddtråg i förra staden jag bodde i men fick aldrig till det, blev inget eller för blött. Riktigt självförtroende boost när säljkvinnan lovar mig det skulle vara enkelt. 😉 så vore kul att vinna, troligtvis lyckas och få in groddar till den vardagsrutin jag en gång velat. Använder dessvärre inte sociala medier men hoppas på tur ändå, första projektet blir iaf alfafa, precis som med groddtråget.

 16. Anna Lundqvist
  21 september, 2014 at 16:02 (9 år ago)

  Solrosfrön,alfalfa, bockklöver, ärtskott är några jag vill prova att groda. Tillbehör i potatissallad passar alla groddar o döttrarna älskar det.

 17. Gretel Nord
  23 september, 2014 at 10:12 (9 år ago)

  Jag önskar grodda alla möjliga sorter men tänkte först på mungböner då mannen är sjuk i cancer. Har läst att mungböner ska vara bra! Vill testa naturliga dagliga alternativ!

 18. Maria Eriksson
  23 september, 2014 at 10:29 (9 år ago)

  Hej! Jag vill odla krasse och äta ostmacka med krasse till frukost. Det odlade jag o mamma o åt till frukost när jag var liten o jag har inte ätit det sen dess. Jag minns hur spännande jag tyckte det var att få odla o se krassen växa. Vilka minnen jag fick nu och skulle få vid smaken. Underbart! Är nu fylld av en fin, mysig känsla. Tack! 🙂

 19. Irene
  23 september, 2014 at 18:50 (9 år ago)

  Jag har än så länge bara provat att grodda krasse – och det är ju supergott på mackan!
  Delar på facebook också. 🙂

 20. Elisabeth
  25 september, 2014 at 02:15 (9 år ago)

  Alfalfagroddar och krasse är mina favoriter att odla.
  Krasse har jag på smörgåsen, såååå gott !! Det ger så mycket smak att ost och andra pålägg inte känns nödvändiga.
  Alfalfagroddar äter jag med mat, med eller utan sallad, eller på mackan – fräscht gott och nyttigt 🙂

 21. katja
  27 september, 2014 at 13:10 (9 år ago)

  Jag vill odla mungbönor att ha i sallad. Delar på facebook

 22. Maria
  27 september, 2014 at 19:39 (9 år ago)

  Jag vill testa alfalfa och bönor, krasse har jag redan provat så det är inget nytt. Groddarna får plats i sallad eller på en smörgås.

 23. Hanna
  30 september, 2014 at 21:17 (9 år ago)

  Hej!
  Jag har aldrig provat konstigt nog och blev nu supersugen på att testa alla sorter!
  Jag odlar själv i massor annars och blev så glad när jag såg det här! Både gott och nyttigt!

 24. Louise
  1 oktober, 2014 at 05:55 (9 år ago)

  Jag gillar grönt i alla former.
  Den bästa prydnad som finns på fönsterbrädan.

 25. Charlotte Therese
  1 oktober, 2014 at 11:23 (9 år ago)

  Jag saknar en bra groddburk, har försökt med vanlig glasburk ganska många gånger nu, men det slutar alltid med att fröna möglar… 🙁

  Vill grodda allt möjligt, för att få krispiga nyttiga groddar till frukost, lunch och middag…. Från alfalfa till mungbönor och hampa…och allt däremellan… 🙂

 26. Josie
  1 oktober, 2014 at 16:14 (9 år ago)

  Jag vill definitivt grodda linser och hampafrön. Skulle vilja grodda för brödbak också.

Leave a Reply