Vit chokladmousse med blåbärsfluff

 

Som vanligt kommer jag aldrig ihåg att fota maten när jag har gäster, men jag tänker skriva lite om efterrätten ändå 🙂 Jag fick inspiration från Halv 8 hos mig för några veckor sedan men gjorde lite annorlunda.

Jag började med den krispiga botten, genom att smälta smör och kokosolja. Jag smulade ner digestivkex, kardemumma och kanel. Jag la det i botten av mina hjärtformar och lät stelna.

Ovanpå det ett lager med vit chokladmousse som jag gjorde med kesella för att få lite lättare. 200 gram smält vit choklad blandades med 2 vispade ägg. Sedan rörde jag ner 2 dl lättkesella och sist 3 dl vispgrädde som vispats innan. Jag lät det stelna lite i kylen innan jag klickade det på den krispiga botten.

Sedan ville jag ha någon bärsmak och bestämde mig för lite fluff ovanpå. Värmde 2.5 dl vispgrädde och rörde ner blueberry sensation att smälta. Det stod sedan i kylen under natten och vispades innan servering. Det la jag på chokladmoussen och sedan värmde jag lite ekologisk blåbärssylt och la bredvid. Det blev gott…och sött 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply